2. joulukuuta 2014

Minä etsin joulua



Pikkuhiljaa alkaa tuntumaan joululta. Tai ainakin joulunalusajalta. Olen jo pitkään kuunnellut joululauluja, poltellut kynttilöitä. Käärinyt joitain pakettejakin. Mutta kotiin en ole tänä vuonna paljon laitellut joulua. Eilen havahduin siihen, että itseltänihän puuttuu joulukalenteri. Tein sitten tuollaisen nopean posteri-kalenterin. Jos tulostin toimisi, kivan saisi myös koneella tehtyä. Tällä kertaa kuitenkin vain kirjoitin permanenttitusseilla A3 täyteen sanoja ja numeroita.
Tänä vuonna Suomeen ei maahantuoda lempiglögiäni. Enkä taida Ruotsiin lähteä hakureissuille. Eilen join viimeisen mukillisen viimevuodelta säästetystä pullosta joulukuun ensimmäisen kunniaksi. Elämässä pitää oppia luopumaan niin paljosta. Ehkä minä saatan vihdoin tosissaan maistella muitakin glögejä. Mehuglögi kun on lempijuomani iltaisin joulunalla. 
Pihalla on pakkasta. Onhan sitä odotettukin. Viime viikolla nostin kelkan esille, viime vuonna se vietti koko vuoden kellarissa, kun ei tullut lunta. Nyt toivotaan, että sille on tänä vuonna käyttöä. Nyt pihalla päivän harmaa hetki. Jos ei olisi näin pilvistä, valo taittuisi siniseen hetkeen. Kaunis tämä harmaakin. Lohdullisen alakuloinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihastuttavaa, jos haluat antaa minulle merkitykellisiä kirjaimiasi.