23. joulukuuta 2014

Sininen hetki


Huomenna on jouluaatto. Tuntuu uskomattomalta, että koko valmisteluaika alkaa olla ohitse ja on aika asettautua juhlaan. Uunissa paistuu punajuurivuoka päivälliseksi. En edes yritä mahduttaa kaikkia herkkuja joulupäivälliseen, vaan olen jakanut niitä eri päiville. Me vietämme aaton ihan oman perheen parissa. Huomenna tulee joulupukki. Se meitä kaikkia vähän jännittä, ja on vaikea keskittyä olemaan täysin kiltti.

Pian pihalla jo pimeää, vaikka eilisestähän se kääntyi päivä taas pidemmäksi. Viisi tuntia päivänvaloa tuntuu niin vähältä, yö on pimeä ja pitkä. Toisaalta uni maittaa aamulla pitkään. Ihanaa, että on tällainen käpertymisvuodenaika, jolloin ei tarvitse rynnätä iltaisin mihinkään. Lapsia nauratti, kun iltapalalla sanoin, että tähän aikaan kesällä lähdettiin vielä uimarannalle. Miten sitä selittäisi lapselle, että talvella päivä on viisi tuntia pitkä ja kesällä yö saman mittainen. Kesällä aurinkoa koko vuoden edestä, talvella pimeyttä.

Nyt on aika toivottaa kauneinta joulua ikinä kaikille Teille, jotka useista eri maista poikkeatte lukemaan pikku tarinoitani. Ottakaa läheisimmät lähellenne ja Rakastakaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihastuttavaa, jos haluat antaa minulle merkitykellisiä kirjaimiasi.